Totalt omöjligt...

...att sammanfatta allt roligt och totalt jätte knasigt som hänt på tysklandsresan. Elize och jag skrattade så mycket att det ledde till magknip och en vädjan om att den andre kanske kunde vara tyst ett tag så man fick vila lite.. =) Vet inte var jag ska börja.. 



Packade mina saker och somna runt kvart i två i torsdags (Lugnt tänkte jag, kan sova på bussen..) för att sedan glatt hoppa upp ur sängen klockan fem.. Bre mackor och stoppa ner passet i min nyinköpta väska. Åkte 201 till resecentrum, tog mig bort till fjärrbussterminalen där bussen med alla skeda udde-, skeda-, slaka-bor väntade. Såg direkt att pappa, som lastade in min redan på ditvägen tunga väska, inte mådde så bra. Kritvit i ansiktet och såg inte så glad ut.. Den tråkiga delen av denna resa är att han inte mådde någorlunda ok förrens på söndagseftermiddagen =( Jättetrist, och jag hade svårt att ha kul första biten av resan i bussen då jag såg hur ont han hade i magen..

Vi fick vänta ganska länge på färjan för att komma över till tyskland, tur att Lisan och jag kunde roa varandra med det (han) som sedan kom att förgylla hela resan lite extra: Christoffer, vår busschaufför!!

Ok, Ok, erkänner att det kanske kan se lite besatt ut, men jag kan dyrt och heligt lova att det iaf inte var jag som var värst =) För er som inte vet så blir jag helt galen på såna härna resor och tar en massa massa kort, så många så att jag under denna resan fick ett smeknamn av den lille killen Joey som var med= papparazzi
Mm, jag kan hålla med lite.. Fick tömma mitt minneskort på Daniels dator på söndagsmorgonen, så jag kunde fortsätta.. Därför blir det nu också bara kort från den senare delen av resan eftersom de andra ligger i hans dator.. Men det kommer.. Finns många roliga där.. =)

Bussresan ner gick iaf jättebra! Alla var laddade (stackars pappa..) och en del gick in på öl och vin redan runt nio-snåret.. Jag avvaktade till minst två eller så =) På kvällen när vi kom fram fick vi schnitzel och sen blev det vin-provning. Goda viner, men jag var jättetrött (hade inte sovit så mycket som jag trodde på bussen.. haha.. gissa anledningen..) och gick och la mig ganska snart..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördagen åkte vi till "the Westphalian Open-Air Museum", tittade på gamla hus och bara njöt av vädet, stekande varmt! Gick in i en liten liten kyrka och sjöng "Ja må han leva" för Jonas, halvbra akustik.. Åt lunch på området, åt en glass, åkte häst-och-vagn tillbaka till bussen. Pappa hade jätteont i magen så på nästa stopp, vid en staty som hette Hermann (haha) så stannade jag, han, mamma och en kille som nyligen opererat sig (på ett känsligt ställe) nere vid bussen, tog en öl och väntade på att de andra kom tillbaka. Fick erfara hur dåliga tyskar kan vara på engelska.. Vet inte på hur många sätt jag förklarade att jag ville ha vanligt vatten, utan kolsyra.. men han fatta inte..
Åkte sen för att shoppa dricka, alla köpte mycke, jag satsa på fin-dricka =)
Tillbaka till hotellet för att ladda inför kvällen, 50års-festen. Pappa var fortfarande dålig, och hade fått feber, så han fick stanna hemma.. Jäklans skit! Sammanfattning av en jättekul kväll:

¤ Jättefin dukning och hur mycket mat och dricka som helst
¤ Bra musik och full rulle på dansgolvet
¤ Luft-gitarr-tävling (ni förstår att jag var bra nära att vinna va Hanna, Tina och Maria..?!! hahaha)
¤ Många tjejer klädda i svart-vit
¤ En snabb resa hem till hotellet runt halv tre, i minibuss, med stopp för att ta upp en mega-full kille i rese-gänget som låg på trottaren..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sov inte så länge som jag hade önskat.. Gick på mini-promenad med mamma, en lite kryare pappa, Monica och Kjell. Satte oss på en bänk, njöt av solen, prata lite, gick tillbaka och fick sparris-buffe, jättegott! Sen åkte vi till en park där det var massa folk.. Elize och jag la oss och sola på en filt i gröngräset.. Hon såg mig först inte och undra vad det var för ett pucko som.. HaHa, ett skämt som inte går att förklara.. HaHa!!
Christoffer tog oss lugnt hemåt igen, han körde ganska sakta hela vägen om jag ska vara ärlig, men det vågar jag inte påpeka för Elize flera gånger.. =) JaJa, hellre sakta och säkert, håller med till hundra procent =)
Sen åt vi grillbuffé ute i solen, mumsigt! På kvällen blev det whiskey- och cognacs- provning, jag avstod, tittade på de andra som grinade illa men ändå glatt fortsatte att dricka.. Som tur var så hade pappa piggnat till lite mera så han kunde vara med och skåla!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På måndagen, näst sista dagen, åkte vi till en stad som heter Lemgo, fick en guidad tur, och när vi kom fram till ett av stadens torg fick Jonas en överraskning av sin tyska kompis: Han hade fixat så att killen som hade hand om kyrkklockorna spelade svenska sommarsånger för oss! Mysigt, kul grej!

Efter pizza på en rökig restaurang åkte vi vidare till Herforder Bryggeri, där vi fick gå rundvandring och sedan avsluta i deras bar där man fick dricka hur mycket öl man ville, Gott! Jonas som fyllde år fick ett tre liters ölglas serverat, som han sedan skulle dela med alla oss andra..
Vi fick varsitt Herforder-glas med oss därifrån, tog bussen tillbaka till hotellet, sakta med säkert (hahaha)! Fick återigen jättegod mat, proppmätt! Sen blev det avslutningsfest i källaren, vi tittade på en massa kort från lördagskvällen, drack mera öl, blev underhållna av gamla videofilmer, historier och tigerjakten, skoj kväll =) Avslutade med lite dans, sen gick jag o lade mig..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Upp tidigt, städade rummet, packade ner det flytande i väskan, åt frukost, konka ner väskorna för trapporna, följde inlastningen i bussen med spänning.. Snacka om överlast! Christoffer fick höja bussen så mycket som det gick, och ändå var det kris för att alla handlat så mycket.. Till slut så åkte vi, tyvärr mådde Elize dåligt (bakfull eller inte förtäljer inte historien.. haha) så hon åkte bil med Olli första biten, och nästan hela resten av resan satt hon på guideplatsen breve Christoffer, för att hon ville se vägen, eller så... =)
Jag kunde iaf ligga på båda våra säten, nice, sov ganska mycket, i slutet kom Elize tillbaka till sin plats, och liva upp stämningen lite, vi tittade på Hundtricket, kom hem till Linköping halv nio, jag sa hejdå till alla, drog mina väskor hemåt, trött men glad =)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resans miss:    Det blev fel med rummen, så Elize och jag var tvungna att ligga på bäddsoffa hos                                  våra föräldrar
Resans tur:       Det blev fel med rummen, så Elize och jag fick en paus från varandra, min                                            mage hade inte klarat 24 timmar om dygnet med henne... =)




Kommentarer
Postat av: Tobbe

Hej Papparazzi!

Haha låter som en kul resa =) vad blev det för "fin-dricka"? =)

Hade gött

2007-05-03 @ 00:57:47
Postat av: Snökalven

Kolsyrat vatten går helt bort. Förstår inte hur någon kunde komma på en så oerhört dum idé. Det är ju inte gott nånstans.

Annars verkar det ju ha varit bra!

2007-05-03 @ 06:53:51
URL: http://snoqalf.blogg.se
Postat av: Gobo

Chaffisen såg ju ut lite som Tony Rickardsson :)
Tap water heter det tjej ;)
Mycket prat om Chrille haha ngt på gång eller? :P

2007-05-03 @ 10:07:06
URL: http://gobo.blogg.se
Postat av: Maria

Sicken rolig resa ni verkar haft! Kul när man skrattar så man får ont i magen *minns våran kanotpaddling* :-) Skönt att komma hemifrån ett tag, det blir man alltid piggare av.
Kram!

2007-05-03 @ 14:20:30
URL: http://vovve.info/maria/
Postat av: Cattis

Fasen va sköj ni verka haft då.ja hade det toppen i Örebro också..Carro bidrog med mycket garv, hon är som hon är när hon är fuller :)

Hade seriepremiär i fredags, gissa vem som spela i motståndarlaget, Sandra blixt rödtoppen från Kisa..minns du den jäveln? haha...(har ja berättat detta kanske?)

Ha det bra, lägger upp bilder från min helg imorrn (crazycrazycatz.pixbox.se)

Puss o hej

2007-05-03 @ 16:34:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0