Buse...

image328

Världens sötaste skitigaste buse =)

Utnyttja tillfället...

Igår kväll var jag o Cattis hemma hos Carro, satt på deras altan, grillade och planerade för sommarens kräftskiva, o så ska vi hitta på nåt galet på tisdag också =)
Carros vovve Peppi var hemma också, hade med mig ett grisöra till honom, HaHa, roligt att se skillnaden mot när Wilson får ett sånt, han slukar det direkt.. Peppi tuggade lite granna o sprang sen iväg för o gömma det.. ??!! Tydligen glömmer han sen bort var han gömt det sa Carro.. HaHa, vilken miss!  
Hade lånat mammas bil, så nu har jag den härinne i stan, o tänkte att de vore smart att utnyttja det.. Det hela slutar med att jag o Carro ska åka till smultronstället! Det är även den hetaste planen för tisdagsträffen med Carro o Cattis, men men.. kan man äta för mycket glass?

Ikväll är det fest hos Lisa!
Ska till henne lite innan, o fixa med plockmaten.
Det kommer bli en kul kväll! Jenny ska dit minsann, o Lottis, o Elin!

Nu ska jag ge mig neråt stan o systemet, sitter hos killen o lånar datorn, han är sjuk så jag var på ica o handla diverse nödvändigheter: C-vitamin, Honung & Vaniljglass. FINT!

Midsommar..

Sådär ja, lill-killen har fixat så jag kan använda gamla datorn till sånt här med att lägga in kort.. Tack! Nu sitter jag på golvet i vardagsrummet o fixar lite.. proppmätt efter tacon...
Här kommer en snabbgenomgång av  midsommar, HaHa, får utelämna en del kort, de ska endast användas för privat bruk.. utpressning och liknande..  ;-)

Inte ofta man ser hela det gamla järngänget tillsammans nu för tiden, det var skoj!!
image302

Lite dans kring stången, kul att alla åldrar är representerade!



En del hade roligare än andra..

Lizans polare Amanda var där, med sin kompis Maria, de var riktigt roliga tjejer, vi dansa massa hela natten!
 

Mycke dricka blev de..  

Nämen.. Hur gick de till...?   

Åsa, jag gillar dig så mycke, Tack för att du förgyller våra midsomrar! Här kommer en hyllning =)


Jag hade riktigt skoj! Mycket roligt folk och bandet som spelar är grymma, dansa är svårt att låta bli! Lizan o jag gick upp på hennes rum o snacka skit runt halv tolv eller så, men blev som tur var nedlockade igen, o sen dansa vi resten av natten..


image327

Anpassningsbar...

Funderar..
Jag är en anpassningsbar människa vad gäller det mesta..
Förut har jag alltid sett det som positivt, men jag vet inte..
Ska nog fundera lite till.. 

Funderar..
Får jag ut bra grejer av att vara så anpassningsbar..?
Eller blir det ofta knas av att jag kan anpassa mig..?
Ska nog fundera lite till..

Funderar..
Tar upp mina funderingar med Maria, Elin, Lizan, o med Agnetha..
Maria, hon som kan vända o vrida på allt, analysera in i det längsta.. =)
Elin, hon som ofta ser saker på samma sätt som jag, o som har lika mycket som jag att göra.. =)
Agnetha, hon med massa erfarenhet o som alltid säger vad hon tycker.. =)
Lizan, hon som.. äh, vet i tusan.. hon är Lizan bara, har alltid varit bäst =)
Ska nog fundera lite till..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Midsommar var toppen! Jag har en hel del bra kort, såklart, men de kommer inte upp förrens jag får låna en helt fungerande dator.. Lizan sparade sängplats åt mig, så jag slapp cykla hem i regnet, TACK söt!
Fick en del överraskningar under kvällen o kände mer än en gång att 'världen är bra liten'.. Både positiva o negativa känslor..
På lördagen lånade jag mammas bil ner till Loftahammar o Elin! Fixade sallad o tog oss ner till klipporna, satt i solen o snacka om allt möjligt.. Mys! Elin är nog den mest.. 'tusen järn i elden' men ändå lugna människa jag känner =)
Under åren har jag lärt mig att allt liksom bara ordnar sig när man är med henne, på nåt konstigt himla sätt..
En himlans tur att vi lärde känna varandra är det iaf =)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gick spontanpromenad med Wilson o Maria på förmiddagen, bytte ut kaffe på åbacka mot kaffe på Carros gård, bra val! Måste se till att träffa Carro o Elliott oftare.. för tusan! Får väl köpa klippkort på den där himla landsvägsbussen..
Är så gla för att Wilson är här med, saknar han en massa när han är borta så mycket.. =(

Igår var det fika hos Inga med killen, Bella o Stella, Jenny o Lisa! Mycket kakor blev de.. Hur kommer det sig att jag inte säger nej det andra varvet, känner mig t o m inte ens sötsugen längre.. HaHa! Stella var himlans söt iaf, som vanligt! Kul med små människor =)

Gick lååång promenad med Lizan på kvällen, så skönt väder o lugnt tempo (min kropp är inte byggd för gubbfotboll.. HaHa..) men jag hade valt fel skor, så det brände rejält under fötterna efteråt.. Skyll mig själv!
Fick se hennes lägenhet, kommer bli jättemysig när allt kommer på plats! På vägen därifrån fick jag för mig att spontanringa till Agnetha, o vips satt jag i hennes kök o prata strunt (OCH viktiga saker.. HaHa) medans hon åt spagetti o köttfärssås =)
Nu ska jag bara se till att memorera deras kod till dörren, så kan jag springa där lite oftare ;-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Summa av kardemumma, visst är de fint med spontanitet =)

Vem är du? =)

Glömde ju, kolla in det här.. taget i fasters trädgård.. hihi:

image301

Gråt, och skratt...

Såg på Uppdrag granskning förut, om Bobby, man vill bara gråta.. =(
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Har jobbat idag:
Jag & Elin i förbutiken
Carro & Empa i kassan
Fia i deli
= Börjar bli ordning på bygget igen =)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
På lördag ska jag låna mammas bil, igen, o åka ner till Elins stuga i Loftahammar (med andra ord, Loftahammar slipper mig inte denna midsommar heller..helt iaf =) )

Elin är ta mig tusan bäst.. bara sådär liksom.. =)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Midsommarafton blir hemma hos Lizan:
mycke folk
mycke olika åldrar
mycke mat
mycke bra musik
= mycke rolig kväll!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fick höra att det var fotboll imorrn, tusan, hade vart skoj o va med på..
Nu ska jag lägga mig, är i udden, nice.. =)

AAAAAHHHH!!!

    JAG KLARA TENTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inte bara snack...

Det är spännande med datorer.. Jag skulle sätta igång min när jag kommit hem från öland i torsdags, men den samarbetade inte.. Har ringt support och trixat, men de verkar inte vilja hjälpa mig: "Ska bara höra mig för hos en kollega här, återkommer alldeles strax..", o tjugo minuter senare slänger en arg angelica på luren och försöker igen.. För att bli utsatt för samma grej igen.. Nu har jag väntat över helgen, får ta tag i det imorrn..

Hade det alldeles underbart på Öland, från början till slut!

image265
Världens bästa tjejer =)

Är så gla för att vårt lilla semester-snack inte blev som det ofta blir: bara snack..
Vi kom verkligen iväg!

O så världens bästa Cattis, och hennes morfar, som var så snälla o låna ut stugan till oss,
TACK, ni är bäst!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maria och jag åkte från linköping i måndags morse, jag körde, lånade mammas bil. Vi tog vår första rast i udden, HaHa, prata lite med mamma, o sen for vi vidare för stopp två: tankning i rimforsa. Sen så.. Var ca 45 minuter sena till Kalmar där Hanna och Tina väntade, men vad tusan, vi hade ju semester, ingen stress =)
Åt i Kalmar, och åkte sen vidare.
Gick in på Valles och det blev kramkalas med Cattis, såå skoj att se henne!
Vi åkte till stugan, slängde in grejerna, hälsade på morfar och åkte sen till stranden, vädret var perfekt! O tro det eller ej: Angelica badar!! Spelade lite strandtennis och kasta boll också!
När Cattis slutat jobba blev vi bjudna på taco, mumsigt, och sen tog vi en tur med bilen, fick se paradiset!!
Avslutade dagen med ost och vin.
Vi bestämde oss för att sova i stugan alla fyra, trots att det var lite trångt, men Hanna och jag nöjde oss med två madrasser på golvet, funka fin fint!
Tina och Maria verkade trivas i bäddsoffan, HaHa:


Tisdag, Cattis ledig, och vad gör vi? Hon och jag ger oss ut och springer kvart i åtta.. (!!)
Att jag låg ca100m bakom efter ett tag hör inte hit, jag sprang ju hela iaf, HaHa! Bra start på dagen, hmm, tror jag är kvällsspringare egentligen..
Åt god frukost! Sen fixa vi sallad så vi skulle orka hålla igång en hel dag på stranden =)


På kvällen skulle Cattis spela fotbollsmatch, det ville jag inte missa!! De andra tjejerna stannade kvar vid stugan o hade maten fixad tills vi kom hem! Schysst! O Cattis lag spelade 2-2, lagom spännande match, saknar att spela!!


Spelade lite Taboo, jätte skoj! Jag, Tina och Cattis vann!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi hade trott att vädret skulle bli mycket sämre på onsdagen, men inte då, visst det blåste lite mer än innan, men solen sken!

Här är Tina som skrubbar altanen efter grillarna =)


Vi åkte till Lyckesand, vi började bli ganska trötta, o det var fler än jag som somna i solen..  När vi fått nog tog vi bilen till Valles, jag hitta både klänning och löparbrallor!
På kvällen kom Cattis pojkvän Markus också till Byxelkrok, han hade med gitarren! Vi bjöd Cattis, Markus och morfar på ansjovispaj a la Hanna, o tacopaj a la Maria, de blev mycket godkända =) Vi sjöng lite, kul när Hanna och jag sjungit en del ihop o kan lägga lite stämmor! Mys!


Sen kom vi på att vi ville se solnedgången nere vid hamnen, och jag som druckit vin fick sätta mig i framsätet breve Hanna i bilen och guida i körandet, HaHa! O Smulan älskar att åka bil, så hon hänka! Synd bara att det var en massa moln ivägen, så nån vidare negång blev det inte.. men men.. Fick åka bil med Hanna iaf =)

Som pricken över i:et så spela vi lite spel den här kvällen också =)
Jag hade med mig RappaKalja, o för det krävs de lite fantasi, det är kul, HaHa!
Eller vad säger du Maria? ;-)

Det var en väldigt bra avslutning på en super bra semester, synd att vi inte kunde stanna längre =(

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Körde lugnt hem på torsdagen, stopp för att äta i Kalmar, o för att lämna av Hanna och Tina vid stationen.

Hanna, Tina och Maria, ni är bäst, knäppa tjejer!!! =)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semesterns återkommande:  En skrattande Maria i telefonen           

Semesterns gulligaste:     Smulan                                                           

Semesterns flitigaste:        Tina                                                               



Semesterns största kramar till:   Morfar & Cattis                 



Bröllop och fest och en megavarm lägenhet..

Börjar med det jobbigaste, tror att jag nästan avlider i den här lägenheten, haha, SÅÅ varmt! Är redo för duschen utan att ha rört en fena.. Blir till o fixa hit fläkten, så jag överlever sommaren..

Igår sjöng Elin o jag på bröllop, gick jättebra! Är så tryggt att sjunga med henne, grym! =) Det är kul med oss, för utan för mycket övning så går det alltid bättre.. O blir det lite ändringar mitt i live-framförandet så ordnar det sig alltid, den andre bara hänger på.. på nåt konstigt sätt! Hanna o Marie har lärt mig lite om vad "kontakt på scenen" innebär, så jag titta till och med på Elin ibland, HaHa! Lättare att se glad ut då =)
Brudparet var så fina, riktigt sagolik klänning! Blev lite förvirrad ibland bara, för brudens tvillingsyster var tärna, o mina ögon gick nog fram o tillbaka många gånger.. HaHa! Kickis var där, hade jättefin klänning hon med =)

Vi sjöng i fredags också förresten, på AT:s avslutning, fast då var det jag, Hanna, Marie och Erik. Gick också bra, trots stress o glömda noter.. (löstes genom att jag, ca tjugo minuter innan starten, fick springa till först bokia o sen akademibokhandeln för att köpa en ny sångbok.. jisses, blev dyrt.. men jag hade ändå planer på att köpa den..)

Lördagskvällen startade på storans uteservering, drack en öl med trevligt sällskap av killarna o av jobbarkompis Monika, kul tjej!


Tog en väldigt spontan cykeltur hem till Malin o Ola för att gratta henne till lärarexamen, drack lite bål, o gick sen vidare för att möta Empa o fest hos Martina! Empa lika glad som vanligt! Dörrvakts-Pecka var med också!


Kvällen fortsatte i bästa anda, Martina bodde jättefint! Trots klagande
grannar blev jag jätteavis på deras balkong! Stor! Madde o Kasha var där, o lite annat folk..



Gick in på Blue Heaven, fick starta dansgolvet, men det gick lite trögt.. O kvällen blev lite trög, haha, jag visste att det snart var dags att gå upp o jobba.. så cykla hem, låg ett tag o skrattade åt min filminspelning på en icke-vetande Empa!! Det var skoj, får se om jag ska spara det för framtida bruk =)

Oj glömde, på vägen in till stan (jag var lika bra på att skjutsa som vanligt..) träffa vi Tage också, kul kille!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu blir det öland för hela slanten, varit o hämtat bilen i udden, världens snällaste föräldrar =)
Fick skjuts ut av Världens Bästa Lizan, hon är ju bara grym.. ja menar:

¤ Kan köra bil, prata i mobilen, tuta, samtidigt som hon vinkar... (är man kvinna så är man..)
¤ Skrattar åt alla mina skämt (i stort sett redan innan själva poängen släpps dessutom..)


Sommarlov =)

Varmt i lägenheten, o yes, jag som vanligtvis är ganska frusen kommer nog inte ha några bekymmer med att hålla vämen här.. Får se hur länge jag tycker att det är positivt..

Första dagen på sommarlovet idag =)
Ska iväg o sjunga med Hanna, Marie o Erik på arbetsterapeutavslutning senare, börjar bli tradition, iaf för mig o Hanna, tredje gången nu, det är kul att de frågar! O så känns det som man själv får ett litet avslut på terminen, perfekt!

Gårdagen var proppad, först skrev jag äntligen tentan fem timmar på morgonen. Så skönt att det är över nu, förstår nog inte riktigt att jag får packa undan all litteratur nu.. Förhoppningsvis, ett par veckor iaf.. tills man ser om man klara det, känns som fifty fifty.. Hade kanske pluggat lite för lite..

Sen cykla jag till ica, kändes inge skoj, men sen när jag kom dit blev det lajbans, Carro o Sofie jobba! Allt går lättare när man får skämta lite med dom tossorna =)
O Lisa inne i förbutiken, ja, lyx hade jag!

Cykel hem, fixa lite, sen ner på stan, mötte klasskompisarma utanför restaurangen där de ätit, Maria o Hanna såg mätta o nöjda ut =)


Var en sväng hos Jeanette, kul att umgås lite med klassen på andra ställen än i skolan.. men synd att inte så många kunde vara med.. O jag var inte laddad för nån utgång, så Kickis o jag gick in till stan, hon fick i sig lite mat, o sen blev det en öl på torget. Massa folk, kul!  Träffade Jonas, gamla klasskompisen, kul! Spännande att flytta till Motala.. HaHa!



Nej, ja är inte redo..   (HaHa!!)
 

Utflyttningsmingel...

Gick världens härligaste morgonpromenad med Wilson idag! Halv sju var vi uppe, gick längs med ån, Wilson var samarbetsvillig och letade gärna godis i träden (ok, jag behövde inte truga så mycket..) o det var väldigt lite folk som vaknat, perfekt! Vi var ute nästan en timme o jag har stora planer på att göra om det imorrn igen!

Jag och Hanna var på möte imorse, planera inför inflyttningsdagen i höst. Det blev bestämt att vi ska vara konferencierer på kvällsminglet, skoj! Hoppas många anmäler sig till att spexa lite =)

Sen tog vi cyklarna till tannefors, köpte lyx- frukost, hämtade wilson, sen hem till Hanna där Tina väntade. Riktig god frukost som vi åt på balkongen: jordgubbar, banan och yoghurt! Så borde man börja dagen lite oftare. Det kommer bli såna frukostar varenda dag nästa vecka bestämde vi! O vad det är kul att prata om semester, så man blir på bra humör! Vi har beställt fint väder också..

Cyklade hem med en flåsande Wilson efter, satte mig på balkongen o plugga.. Det var varmt.. Skönt! Är så less på åtgärdsplaneringar nu, kommer plocka sönder min innan jag ens hunnit skriva den på torsdag..

Pratade med Carro i telefonen ett bra tag, skoj! Försökte förklara ett skämt om ananas som jag o Lizan kan skratta massa åt, men vet inte om det gick fram riktigt, haha! I sommar ska vi göra en liten roadtrip, jag, Carro o Anna. Spännande, o jag tänker ta tid på hur många minuter/timmar det sammanlagt blir barnsnack, kommer även sätta upp gränser för när jag ska avbryta/bli arg/fly fältet, Haha, skoja Carro, jag tycker det är mysigt!

Killen hade fått inbjudan till 25års fest i sommar, den skulle vara i tre dagar.. så jag tog mig en funderare o la fram mitt bearbetade förslag till Lizan:
Vi får helt enkelt ha 50 års fest som varar i sex dagar =)

På eftermiddagen var det dags för utflyttningsmingel på birgitta, på innergården. Perfekt väder, o de hade fixat god plockmat, lyxigt, för andra gången idag =)
Lärarlaget hade skrivit ihop två sånger, duktiga, tonartshöjning o allt =)


image235




Trevlig kväll, lagom =)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Var ute på kvällsprommis med killarna förut, Wilson ligger halvdöd i hallen, nöjd med livet =)
Han tycker att det varit för varmt idag, stackarn, det är bara början på sommaren..

Om man tittar ut i hallen ser det ut som att det bor kanske.. iaf fyra pers i den här lägenheten, sååå mycket skor.. Jag gillar skor, haha, o jag gillar skopunkten =)
Måste springa ut o räkna..
HiHi. tolv par..

Kvart över fyra - åtta...

Det var stopp- och starttiderna för gårdagen och idag, för lite sovtid, jag vet...
Som tur var så var det iaf bara trötthet jag kände när jag vakna, mådde annars TippTopp =)

Ica-fest ja, blev väl ungefär som en vanlig ica-fest. Mina "bästa" var där, och det var för deras skull jag var där, så det var skoj!


Jag jobbade först till kvart i sex, väntade på Lottis som sluta en kvart senare, o sen gick vi till Sofie för lite förfest. Där var det fart allaredan, Empa och Sofie laddade på balkongen =)
Sen kom Carro också, tur för henne, haha!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gick till ica, småprata lite med folk, började bli hungrig.. Det fanns hur mycket taco som helst, o jag blev mätt på en omgång.. Ovanligt, brukar klara två iaf! Det fanns mycket platser utepå altanen, men det blåste ju sådant, så jag stannade vid borden inomhus.








--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen blev klockan mera..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O sen blev det taxi in till stan för att möta killen och gå hem med cykeln..



Man kan ha väldigt kul i en taxi, om man bara vill.. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var en kul kväll..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Världens bästa Digg var i toppform! Skämten och korten blir lite interna och svåra att förklara, men roligast var när vi skulle ställa upp kameran på handfatet och fota oss.. blev en liten felberäkning av hur mycket av oss som var med i rutan =)


image229

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söndagen gick, mot alla odds, väldigt bra, killen ringde och väckte mig kvart över åtta (tur, tack..) och då cykla jag till ica, skönt med frisk luft =)
Jobba till ett, cykla hem med killen som kommit till ica för att köpa färs (!!). Hade tänkt cykla förbi och snacka lite skit med Carro, men tiden rann iväg och jag hade bestämt träff med Elin för mat, så det var synd..
Träffa Elin nere vid stångån, satt på filt och åt kyckling och potatissallad, mysigt! När jag efter ett tag orkade resa mig upp, haha, fick jag syn på världens minsta lilla vovve som kom skuttande! Det var kusin Amandas Daisy som blev vallad av matte, såå liten vovve, SÖT! Hon tog glatt för sig av potatissalladen som låg kvar på min tallrik, gott =) 

Killarna kom förbi lite snabbt också, innan de skulle iväg på bio. Jag och Elin cykla vidare hem till Hanna och Marie för sångövning inför bröllop och avslutning
. Erik kom också. Gick jättebra, så kul att sjunga med dom allihopa!!

Nu blir det hårdpluggning resten av veckan.. Ser verkligen fram emot Öland nästa vecka =)

RSS 2.0