Dags att packa...

Åker till Tyskland imorrn bitti klockan sex. Är mega trött, men ska strax börja med packningen =)
Sa just till Hanna när jag var där ikväll att jag inte känner igen mig själv riktigt, för ett par år sedan så hade jag packat väskan för Tysklandsresan redan igår, eller i förrgår.. knas!

Har haft en bra vecka på praktikplatsen, men har väldigt svårt att se arbetsterapin i arbetet, det är trist!  Trivs jättebra med arbetstagarna och arbetskompisarna, de får mig att skratta flera gånger om dagen! Idag satt vi ute i solen och målade, jag tog fram mina gamla kunskaper vad gäller vattenfärger. Det började med att jag gjorde klart för alla att målningens motiv var konstnärens hemlighet, och det slutade med ett underbart mästerverk! (Mycket olika färger och streck och ringar och stjärnor och kluttar överallt..)

Senaste dagarna har det varit mycket att ta tag i med LiHtösen. Konserten är snart här, och det blev lite smått panik med affischerna, vill ju att folk ska hinna se dem innan konserten varit =)   I förrgår fick Tobbe hoppa in och rädda hela situationen (Tack!). När jag sen kom till tryckeriet så sa tjejen bakom disken att vår affisch låg på 28 på nån skala som för en bra upplösning ska ligga på minst 300!!! Ha Ha Ha, oj då.. Men så testa hon att dra ut ett provex, och det visade sig bli himla bra ändå. Tur! Den blev lite mindre färgglad än dina affischer Elin, haha, men stilren (skönt va Tobbe? HaHa) och så kom det viktiga fram!
Ikväll har jag gjort reklamlappar för konserten (Tack för hjälpen med kopieringen lill-killen) som kören kan dela ut vid valborgssjungningen, vi vill ha massor med folk!
Har förresten fått klartecken för vilka låtar som ska sjungas på bröllopet i sommar Elin, bara att vi börjar öva så fort du kommer hem igen, saknar dig!
 

Längtar efter Wilson nu också! En hel vecka sen jag fick gosa med honom, och nu åker jag iväg och det kommer gå en vecka till, ska det vara så här? Husse berätta att Wilson minsann fått en 10 poängare på rutan igår! =)  Tänk positivt!!

Ta hand om er när jag är borta =)

Kreativt...

http://www.philinthecircle.com/index.html

Bara ett tips, kolla in den! Gillar porträttet av Bruce Lee under Info    =)

Trött i halsen, men laddad för schwarzwald...

Tack vare en fin fin regel som vi körde med igår kväll på biljarden så vann jag nästan hela tiden =) Jag har aldrig hört talas om den, men Andy hävdade att det är en korrekt regel så visst, haha! Jag var inte speciellt bra, även om jag fick in en del snygga grejer, som så klart självklart gjordes med största planering och en stunds funderande..


Hann även med en äppelpaj på McDonalds innan det blev till o sova, ladda för kördag i Berg.

Vi har sjungit hela dagen idag, åkte halv nio imorse, inte utan att man är lite trött nu..





En del använde mera glitter än andra till namnskyltarna =)
Efter maten fick vi gå tipspromenad, som jag för övrigt (haha) vann tillsammans med Anna-Sara, alla rätt =) Godis till pris, ska se till att bjuda bort så mycket som möjigt..


Många av låtarna inför konserten känns väldigt bra, skönt att det känns så redan nu, hinner jag plugga texter så det sitter! O för er som undrar: Klart jag inte kunde vara tyst vad gäller konferencier-jobbet, det blir jag och nån mera, troligtvis kör jag och Anna-Sara vidare på vårt vinnande samarbete =)

Nu åker mysbrallorna på, ska hem till Andreas o äta schwarzwaldtårta! Har jag sett fram emot hela dagen! O så kul att Alec kommer också, får se om jag kan få ur honom något skvaller från kryssningen med folket på ica.. =)

Sol på stan...

                                  

Andreas ringde och undra om jag skulle med honom och Tobbe till stan och äta mat, självklart! Blev pizza på five tastes, jag som ätit pannkakor innan orka inte riktigt hela.. Vi satte oss utanför platå och lapade lite sol efter, Andreas var ju tvungen att få sin nödvändiga dos av Ben & Jerrys glass =)

Imorse fick jag min nyckel till nya lägenheten! Tog med mamma och pappa för att ge dem en första titt, den blev mycket väl godkänd =)   Det är en del fläckar och hål på väggarna, håller tummarna för att det blir en omtapetsering, eller egentligen: Kräver att det ska bli en omtapetsering! Jag vet ju hur bestämd jag kan låta på rösten om jag verkligen vill nåt.. (??)
Måste kolla upp läget lite bara, fick två nycklar av killen som skulle flytta, undrar om det inte ska vara tre.. hmm..   Måste se till att detta inte blir jordens längsta flytt nu bara.. har denna lägenhet kvar till den 15maj.. får se till att försöka göra det mesta på en gång..

Sitter och laddar för biljard nu, det är en grej som jag verkligen inte är bra på.. Håll tummarna!!!

Mysig kväll...

Det var skönt att träffas i basgruppen ikväll, prata av sig det värsta efter en veckas praktik. Jag är van att kunna häva ur mig allt jobbigt (och skoj) i skolan om dagarna.. Emma hade handlat med ost och kex, dela en vin med den andra emma, precis lagom.. Jag trotsa allt vad finklädd heter och drog på mig gråa mysbrallor och myströja, ångra mig inte! Det blev en del snack om hur vi tjejer fungerar i olika situationer.. HaHa, ibland får man skämmas =)

image35

Var och bowla igår kväll, jätteskoj! Jag börja inte så starkt, som vanligt, men andra vann jag efter att Andy (som storspela i första serien) hamnat i nåt "okoncentrerat" läge =)  De återstående serierna behöver vi inte prata om.. Kvällens största lärdom blev hur man kan snacka omkull sin motståndare: lägga kommentarer om att denna svänger ut för mycket med armen eller tar fel sats framåt.. Effektivt, iaf om man spelar mot mig =)
Synd att cosmic bowling (som vanligt) inte kunde skriva ut resultatet sen.. BEVIS!

Idag var det musikcafé på praktiken, skön avslutning på veckan! Alla var så glada, dansa och sjöng, med varierad inlevelse, HaHa! Min morgon kunde varit bättre däremot.. var smart och drack en kopp kaffe innan jag fått nåt annat i magen.. ett misstag som jag inte gör om! Min lunchrast fick bli en timme istället för en halv.. behövde lägga mig och vila lite.. Hmm..  

Efter "jobbet" gick jag hem till Carro, behövde hjälp med ett program på datorn som tydligen ska vara bra hjälpmedel när man vill göra en affisch.. Jag fattar det inte, men jag får alltid ont i magen när jag träffat Carro.. Skrattar så jag får magknip! Så knasig tjej det dära, bra medicin för mig! HaHa!
Nu behöver jag sova, ska bort till Tannefors och hämta mina nya nycklar imorrn bitti!!!!


Framtids projekt:            Få med Carro och Andy till Sol & Ris

Aktiv före klockan 8...

Har redan hunnit med en massa idag, det börjar bra! Mailat både polisen om tillstånd för live-PR på stan och så corren för att kolla upp annonser inför konserten, känns fint =)

Det var inget skoj att höra regnet på rutan när man vakna, blir en blöt tur på cykeln till johannelund, eller ska jag satsa på bussen kanske, fast känns ju lite slött..

Är av nån konstig anledning jättesugen på kräftor..

Nyckel till nya lägenheten...

redan på lördag! NU på lördag! Blir en lång flyttningstid, ska inte lämna nycklarna till denna förrän i mitten av maj.. Hoppas att jag kan ta mig i kragen och rensa, rensa och rensa en massa grejer, har så mycket onödiga saker som bara tar plats!

Mina fötter var illröda när jag kom fram till praktikplatsen imorse.. Cyklade och lämna Wilson till världens bästa Empa (Tack för hjälpen, igen!!) strax efter sju.. tänkte att nu minsann är det sommar = Inga strumpor! Tur att jag tog ordentligt med tröjor iaf! Har lärt mig ännu mera teckenspråk idag!! Det är skoj!! Vi hade en kommunikations- aktivitet på eftermiddagen, färgerna sitter i mitt huvud nu!  Det som är fiffigt är att de allra flesta tecken går att koppla till något som gör att man kommer ihåg det, "röd" visar man genom att peka på läpparna, inte så svårt =)

Tysklandresan ja, ska förklara lite, eftersom du undra Maria =)
Elizes pappa fyller jämt, och istället för att bjuda alla kompisar på fest här hemma så kör han iväg alla med buss till Tyskland nästa fredag! Eftersom jag är kompis med jubilarens dotter, och mamma och pappa ska med så fick jag följa med! Ska bli skoj att åka med alla gamlingar! HaHa! På schemat finns många aktiviteter som har med dricka att göra.. Fint, slutar väl med att jag får ta hand om Elize halvvägs ner till tysklandet =)

Nu är schwarzwaldtårtan inbokad på söndagkväll iaf, det känns tryggt =)

Dagens STÖRSTA tack går till:     

Inte svårt att förstå...

...varför det är så lite folk i kyrkan en söndagskväll när det är så fint väder. Höll på o frysa halvt ihjäl när jag gick in, ångra mig ungefär 100 gånger, men sen blev det skoj igen =)   Men som sagt, lite folk, o det gör att jag blir lite nervös, konstigt, det är värre än när det är mycke folk.. jag vet liksom inte var jag ska kolla.. Gick väl hyfsat iaf! Roligast var iaf när Tina och Lasse kom in lagom jag skulle sjunga första sången, hihi, de hade vart i udden och letat efter skeda kyrka.. =)   Kul att de kom ändå! O Elize, jag tror att min önskan om förlåtelse för din räkning gick igenom =)

Grillningen i lördags var riktigt mysig!


Idag har jag vart första dagen på min praktikplats där jag ska vara i fem veckor framöver. Spännande! En del av arbetstagarna använder lite teckenspråk när de pratar, så det måste jag lära mig, kul! Som en början har jag lärt mig lite färger, blå, brun, vit och röd.. O så kan jag kaviar också, hahaha!! Jag har fixat så att jag får vara ledig nästa fredag, då det bär av till Tyskland! TUR! Ska bli jätteskoj att åka buss med Elize, haha!

Har precis haft styrelsemöte med tjejerna i LiHtösen här hemma bland kartonger och skit. Tiden springer iväg, snart är det konsert! Ska se om jag kan vara tyst, eller om jag kommer anmäla mig som intresserad av att vara konferencier då.. hmm.. haha, jag vet att jag inte kommer kunna va tyst.. Vi får se..

Nu ska jag förberedda mig inför morgondagen, ska öva på blå, brun, vit och röd =)
Just ja, glömde, jag har lärt mig "hund" också såklart, o "katt", o "vända blad", o "bil"!! O några till.. det tar sig!!

Dagens (lördagens) gladaste:      

Finns lite att ta tag i...

...som blivande arbetsterapeut!
Folk vet ju inte vad vi pysslar med, finns nån allmän uppfattning om att vi bara ger ut hjälpmedel á la rullatorer till gamla.. Kan inte klandra dem iofs, hur bra är arbetsterapeuterna på att marknadsföra sig?! Har varit på besök på campus norrköping på förmiddagen, gick på en bra föreläsning om palliativ vård. Väldigt spännande ämne som jag inte tänkt så mycket kring tidigare.
Efter en god bakad potatis (med tonfiskröra, MKT GODARE än den tonfisk jag åt igår..) åkte jag, Kickis och Emma hem till en kvinna som lever med fibromyalgi och där satt vi ute på hennes veranda och ställde lite frågor om hennes upplevelse av samhällets bemötande av människor med långvarig smärta.  Fick ett väldigt trevligt och intressant samtal med henne! O inte att förglömma: FIKA! =) 
Smart som jag är så satte jag mig mitt i solen, var ju jätteskönt! Efter en och en halv timme börjar det sticka lite konstigt i huden..  Jag förstår inte att jag kan göra samma misstag varenda år.. varje år!! Blir väl frossa av det ikväll.. =(   Har lagt en fin grund nu iaf!! Säkert!!  HaHaHa!!!

Ska snart ringa Tina och se om det blir nån bio ikväll, såg att Blood Diamond slutat gå, så det var ju en miss..
Imorrn blir det grillning nere vid ån! Ska satsa på kött den här gången, godare än korv, och så vet jag av erfarenhet sen förra campingen med Elize att jag är väldigt bra på att grilla kött =)

OK, nu har jag pratat med Tina, det blir mozzarella istället. Stället som enligt oss är vårt stammis-ställe, haha, hur många gånger har vi ätit där? Jag tror jag är uppe i tre, efter ikväll =)

Sånt här gör ju inte jag...

Hur pinsamt kan det bli? Idag skulle jag visst ha jobbat.. 15-19.. Hade helt glömt bort att skriva i almanackan, så det bara försvann.. Det har aldrig hänt förut.. Har inga ytterligare kommentarer..

Gonatt

Så bar det iväg..

MOT ULLARED! Värst vad pigg man kan vara halv fyra på morgonen =)

Har haft en jätteskojig dag, magknip behöver inte alltid komma från någon negativt, har skrattat mig till det idag, haha! Bilresan gick jättebra, även om Carro ibland gör mig smått nervös när jag sitter framför ratten (för tusan, jag kan göra omkörningar, haha). O jättegod matsäck hade hon fixat också:


Mackorna är inte klara än! Ta inte kort nu!!!
Sådär ja!

Fick stå i lite kö innan vi fick komma in, men det gick snabbt framåt. Redan här kunde man ana Andys frustration över allas panik att komma in så fort som möjligt, haha! Tyckte för övrigt att det verka som han hade lite skoj sen iaf =)   Som vanligt la jag i en del onödiga grejer i vagnen som jag diskret fick lägga i tuggummihyllan när vi stod i kö och skulle ut för att äta. Hittade dock både ryggsäck, sovsäck, termos och ficklampa = Bra att ha i sommar! Blev sugen på tonfisksallad till lunch, men den var inget vidare.. Skönt att sätta sig ner iaf, och vi hann diskutera både barnuppfostran och hitta på ett nytt ord =)

Köpte skor också, på SkoBoo. Konstigt med skor, oavsett om man egentligen behöver skor, så finns det alltid några man kan köpa.. Kul att vi hitta varsina allihopa!

Runt två åkte vi hemåt igen, trötta.. Vi hade tänkt spela spel och leka lekar, men det orka vi inte, fick satsa energin på fikat istället, haha, Carro hade fixat assietter!!                                    


Nu är det fullspäckade dagar fram till söndag, känns jättejobbigt att lämna bort Wilson, men tyvärr finns de inget val när allt krockar såhär.. Vill att han ska må bra!

Ullaredsdagen behövde jag iaf, var skönt att få komma iväg, skratta en massa! Ni är så roliga =)

 
image26

Dagens bästa klipp:                        Alla snygga färgglada handdukar
                                                          Mina nya kaffemuggar

Dagens bästa kommentar:            Jag är så rolig!



Sova i udden...



Påsken är över.. mycket god mat.. sov ute i udden från söndag till måndag. Det var längesen, mysigt! Alltid skönt att sova i sin gamla säng, få frukost serverad och bara bli allmänt servad =)    Bestämde att ta en morgonpromenad med Cattis också, fick chocken när hon ville ses halv 8 (!!) Men Men, gammal idrottare som man är, haha, så visst.. Ångrade mig när jag såg vädret på morgonen.. När jag åkte ut till udden på söndagen hade jag inga strumpor och sommarjacka!! Så pga snön fick jag låna ihop kläder från mamma och pappa.. jisses så jag såg ut.. tur att udden ligger på landet =)  

Har vart o lämnat wilson hos Empa nu, VÄRLDENS BÄSTA EMPA! Tur att man har så gulliga komipsar när man behöver komma iväg lite! Närmaste tiden blir kämpig med hund, ibland räcker inte tiden till, får se till att promenaderna blir låååånga och roliga iaf!

Idag hade vi avslappningsövningar i skolan, jätteskönt! Jag behöver sånt! Lär jag mig inte att stressa ner snart så får jag be om hjälp =)   Jag gillar att ta på mig grejer, men måste lära mig att LAGOM är bäst!

Imorrn bitti (hypertidigt) bär det av till Ullared med Carro!! O så har hon lurat med sin pojkvän Andy också, haha! Perfekt, har vi någon som kan vakta vagnarna =)    Ska bli skoj att köra deras bil, jag gillar att prova nya bilar! Ska snart till ica och handla kakor och bullar till matsäcken.. (Bra Carro, nu vet jag vad hålkakor är iaf, haha)  Kommer inte blir några problem att ta mig upp på första ringningen imorrnbitti, konstig vad ullared gör med mig =)
Sista chansen för er som vill göra beställningar...

Aj, Aj, Aj...

Ha Ha, har ont i axlarna och nacken idag, det tog hårt på mig att spela volleyboll och kasta frisbee igår! Mysig utflykt var det iaf! Mera sånt!
 

       Maria            Maria & syster Frida        Andy & Viktor             Massa folk =)

Soligt och fint, men det blåste en massa.. Ska tänka till innan vi tänder grillen nästa gång  =)
Ska träna vidare på att inte släppa frisbeen för tidigt, och att öka kommunikationen på volleyboll-planen, haha, men fick upp värmen av den ansträngningen iaf.. Vill ha sommar!

Såg LHC- matchen hemma hos en kompis till Andy, hans vardagsrum var utrustat med projektor! Synd bara att LHC inte kom igång förrens sista perioden, det vinner man ingen final på..

Har jobbat idag, massa folk överallt, och helt tokiga i tulpaner var de allihopa! Fanns inga i min enda "godkänd-färg-för-tulpaner" så jag behövde inte paxa några. Tur att Lotta jobbade, hon är gullig! O så kom Carro kom in och hälsade på, förgyller min dag =)   Kul att få visa leg på systemet när man köper alkoholfritt =)  

Ikväll blir de lugnt, ska träffa Maria vid filmhuset, hyra nån bra film, äta nåt onyttigt och sen se till att hinna snacka lite skit också =)   Kul med en Maria-helg!!


Fredagens "kom-ihåg":       Hindra mig om jag vill gå in på Lidl nån gång igen

Rise and shine =)

Morgonen hade varit perfekt för tvättstugan.. Funderade ett tag på att vara väldans obstinat och sätta igång maskinerna iaf, haha, men dumt att göra sig osams med grannarna sista tiden.. Det går så fort, snart blir man tanneforsbo istället! Längtar efter nya balkongen, hör inte vad jag tänker när jag sitter på min nu.

Ingen dans igår inte, tog mig hem vid halv ett, var nog inte så laddad som jag trodde =)
Det var så skoj att träffa Empa igen iaf, mycket fin i håret =) Alltid lika glad, livet känns ganska lätt!!
O Amanda var med också, det är kul med kusiner!

Tur att solen skiner idag med, ska åka på grill-utflykt med Maria och hennes syster och lite folk. Bara att packa sittunderlaget och inte ta på sig för mycket kläder, härligt! Hade varit kul att ta med Wilson på utflykt, saknar han.. men han lever nog livet i skåne =)

I väntan på att klockan ska bli ett blir det till och plugga lite.. Eller så kanske det slutar med att jag skriver inköpslista till ullared istället.. Ska bli skoj Carro! Det blir svårt att inte spräcka budgeten, vill ha vill ha vill ha!!

Är sugen på pannkakor =)

Tur att...

... Empa är hemma igen och kan ta hand om mig lite =) 
Har ny outfit till kvällen, känns som det kan bli en lyckad sväng ute! Efter en god pastalunch på Milano (Tusan Hanna, att du var tvungen att åka hem just idag..) så gick Tina och jag stora svängen på stan. Hittade inga skor som passade, men ett finfint linne istället =)

Kom hem, fick be om ursäkt för hur det såg ut, haha, tur att du är snäll Tina! Har städat nu =)
Ringer på dörren, fick beskedet att i mitt hus tvättar man inte på långfredagarna.. OK,  knas..

Nu har Lisan varit här och provat ut ridkläder, visste väl att det skulle bli snyggt =)
Blir riktigt sugen på att börja rida igen, men det är nog bara att inse att almanackans dagar inte räcker till för det.. Nu är det snart väder för fotboll också, får se om min anknytning till det blir aktivt eller som åskådare.. Finns väl nåt som heter korp tror jag.. Får tjejer som gör skitsnygga bakåtpassningar vara med?

Ska bli kul att gå ut ikväll! Måste bara äta lite nu, tur att mitt kylskåp har lite mer att erbjuda än vad ditt har killen =)



Jobbar bäst under press...

Min lärandeplan till VFU:n ska vara inlämnad om en halvtimme, jag är klar precis, har fått ihop den bra tycker jag, men hade varit fint om jag sett till att bli klar i går kväll iaf..
Maria och jag diskuterade det här förra terminen, vi jobbar nog bäst under press =)

Just nu är jag mest irriterad över att jag måste mata in ett papper i taget i min skrivare.. Men det går över tror jag.. =)


                image5 
Ska snart till skolan, och sen blir det påskavslutningslunch med världens gulligaste tjejer!!      Från vänster till höger: Tina, Maria & Hanna!

Igår när jag kom hem hängde jag ut stallkläderna (som jag varit en ängel o cyklat o hämtat i ekholmen, haha) på balkongen, det behövdes, de luktar inte så gott, men jag har varnat dig Lisan.. Tror du blir fin fin i mina gröna byxor och rutiga skjorta!  =)                                    

Så mycke lättare det blir..

...när solen skiner ute =)

Började dagen med promenad längs ån, träffade Hanna, Tina & Maria redan kvart över åtta (!!) Duktiga tjejer!
Vet inte vem som var gladast, Wilson eller vi..

                            

image2

Det blev både ett och två och tre dopp i Stångån.. hmm.. Härligt med brunt vatten..

                                                                   

Fick lära mig något nytt på lunchen med mamma & pappa: Goliath har slutat att servera pizzor =(  Hade varit perfekt lunch annars, men kycklingfilé med currysås funka det med..

Ikväll blir de hockey, ska heja lagom och hoppas på det bästa =)



Ett litet tack till Maria som fick mig att fixa blogg idag, Nu är jag fast.. Ska bli kul att följa dig och rocky på din blogg!
Hälsning till killarna också =) Nu är jag fast..

Sommar & Sol =)

image4

RSS 2.0